Contactpersonen in Nederland

Heb je nog vragen na het lezen van de website of wil je in contact komen met een van onze contactpersonen in Nederland?

Jehanne van der Meer

Over Jehanne van der Meer – Sneek
Ik ben Jehanne van der Meer, 66 jaar, getrouwd en moeder van 3 jong volwassen kinderen.
Al 35 jaar ligt mijn hart en bezieling op het terrein van mensen, hun gezondheid en kwaliteit van leven.
Vanaf 1989 begeleid ik groepen binnen Eleu met de prachtige bijzondere werkvormen die we binnen Eleu kennen.
Op dit moment leid ik in Sneek een groep die 2-wekelijks op woensdagmiddag bij elkaar komt, en ik ben bestuurslid van de vereniging.
Neem contact op met Jehanne

lees meer over Jehanne

Jeroen Neus

Over Jeroen Neus – Breda
In 2001 ben ik begonnen met Eleu omdat ik een aantal mensen kende die daar ook mee bezig waren en ik zag dat dat hun goed deed.  Ik wilde mijn relaties met andere mensen verdiepen door meer van mezelf te durven laten zien. Dat kun je oefenen in Eleu, in een veilige setting. Oefenen betekent dat je ook fouten mag maken. Binnen Eleu geef ik mezelf dan toestemming om risico’s te nemen, dingen zo te doen zoals ik ze nog niet eerder deed en daar kan ik van groeien.

Ik ben secretaris van de vereniging.
In mijn eigen bedrijf werk ik als filmmaker aan documentaires. Ik ontwikkel ook games en kunstprojecten waarmee ik nieuwe doelgroepen probeer te interesseren voor geschiedenis.
Neem contact op met Jeroen

Peter van der Sman

Over Peter van der Sman – Haarlem

Ruim twintig jaar geleden ben ik begonnen met Eleu. Vijftien jaar geleden heb ik de opleiding van Eleutheropedie afgerond. Ik ben geruime tijd voorzitter van de vereniging geweest.
In Haarlem leid ik een groep die twee wekelijks bij elkaar komt. Ik neem vaak deel aan workshops, meestal als deelnemer maar neem ook vaak taken of onderdelen op me. Ik ben ook de webmaster van deze site.
Neem contact op met Peter
lees meer over Peter

Rosanne Silvis Ottevanger

Over Rosanne Ottevanger

Ik ben Rosanne Silvis Ottevanger, dochter van Jehanne van der Meer en Jan Ottevanger en, woon samen met mijn man in Groningen en ik ben sinds 2014 werkzaam als fysiotherapeut.

Als 17–jarige meid had ik een probleem: iets weerhield me van het studeren voor mijn eindexamen, terwijl ik hier normaal geen problemen mee ervaarde. Toen stelde ik aan mijn moeder voor om er een eleugesprek over te doen. Het resultaat van dat gesprek vond ik wonderbaarlijk

Lees meer over Rosanne

Maria Schopenhauer

Over Maria Schopenhauer

Sinds 2005 ben ik regiocoördinator van Nederland, en doe dat sinds een paar jaar samen met Ria Wijngaard.
In 1994 ben ik begonnen met Eleu. Tijdens mijn scheiding maakte ik toen een moeilijke periode. Door er over te kunnen vertellen en delen in een kleine groep, maakte ik mijn leven weer goed begaanbaar, zodanig dat ik de opleiding kon gaan volgen.
In Joure leidde ik van 2000 tot 2020 een eleugroep.

Neem contact op met Maria
Lees meer over Maria