Over Maria

In Joure leidde ik een eleu-groep vanaf 2000 tot dit voorjaar, waar we 1 keer per 14 dagen bij elkaar kwamen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Als er genoeg belangstelling is kan de groep weer verder, zich ontwikkelen richting meer vrij handelen.

Zelf ben ik in 1994 begonnen toen ik een moeilijke periode doormaakte tijdens mijn scheiding: door er over te kunnen vertellen en delen in een kleine groep, maakte ik mijn leven weer goed begaanbaar, zodanig dat ik de opleiding kon gaan volgen en sinds 2000 een eigen eleugroep leid.

Wat Eleu voor mij betekent

Nog steeds beleef ik deze ontmoetingen als voedend: met anderen actuele thema’s bespreken in de groep en oefenen met helder en welwillend uitdrukken en communiceren.
Naast deze bijeenkomsten voert ieder een  eleugesprek met 1 of 2 deelnemers aan Eleu.

Zelf doe ik die eleugesprekken ook nog steeds en met plezier, zo ruim ik op wat me bezig houdt, vaak gaat het over een contact waar ik moeite mee heb. Al vertellend schep ik welwillend en voelend helderheid, terwijl mijn luisteraar vriendelijk uitnodigend bij mij blijft.
We verdelen onze tijd gelijk, dat maakt wederkerig, onafhankelijk en vrij.

Wat je van mij kan verwachten

Waar richt ik mijn aandacht op als ik de groep leid? dat vertrouwen groeit om met respect afgewogen risico’s te nemen in het elkaar ondersteunen en ontwikkelen bij zingeving en bewustwording.
Ook maatschappelijk pakken we in de groep onrechtvaardigheden aan: in mijn werk in de psychiatrie, bv heb ik stappen gezet om de marktwerking in de zorg aan de kaak te stellen.
Nu in mijn vrijwilligers-werk met vluchtelingen, kan ik vorm geven aan meer solidariteit, meer WIJ.

Contactformulier Maria

    Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van de sleutel.