Over Kris De Smyter

Ik ben Kris De Smyter, 60 jaar, moeder van een jong volwassen zoon. Ik werk als bibliothecaris op een middelbare school, ik help leerlingen bij het vinden van informatie op internet, of bij het uitkiezen van een leuk leesboek, of het zich concentreren op de taak die voorligt. Buiten mijn werk houd ik me graag bezig met natuurbeheer, wandelen, lezen en groentjes kweken.

Iets uit mijn jeugd

Ik ben opgegroeid in een dorp op 8 km van de stad Antwerpen, in een nest van 5 kinderen, 1 broer en 3 zussen, bij ouders die een kruidenierswinkel hadden geërfd van mama’s ouders. Grootvader vond lezen geen zinnige bezigheid, er moest hard gewerkt worden in de winkel, aanvullen, altijd maar aanvullen. Ik was gelukkig in de jeugdbeweging, dus zondag kon ik me uitleven met spelen, op tocht gaan, organiseren van kampen, bals, en vorming voor jeugdleiding. We hebben wat afvergaderd !

De baas worden van mijn eigen leven

Voor mij waren – en zijn – mijn gespreksmaatjes in Eleu een zegen in mijn leven als alleenstaande moeder: een wekelijks moment van uitwisselen van levensverhalen, van verrassende ontdekkingen over wat ik zelf beleefd heb en daarbij heb bedacht. Hoe langer mijn eleupad, hoe meer ik me bewust werd hoezeer mijn leven vroeger door anderen werd geleid en dat ik dit stilaan meer in eigen handen ga nemen; de vreugde om de baas te worden van mijn eigen leven is een onverwacht geschenk. Dat ik werd uitgenodigd om mijn eigen ideeën te formuleren was voor mij een ingrijpend eleumoment. En als perfectionist was het weldadig dat mensen mij hielpen om met welwillendheid naar mezelf te kijken.

De mensen binnen Eleu maken Eleu

Eleu zijn natuurlijk de mensen die de groepen begeleiden, de workshops en vormingsmomenten organiseren. Ik heb bij Eleu prachtige mensen leren kennen, mannen en vrouwen die mij inspireerden om mijn droom voor een betere wereld niet op te geven.

Wat je van mij als begeleider kunt verwachten

Ik doe mijn werk niet graag half. Ik verdiep me graag in filosofische en neuro-biologische achtergronden van waar we mee bezig zijn. Ik vind het heerlijk om wat ik gelezen heb door te geven in hapklare uiteenzettingen waar ik de belevenissen uit mijn eigen leven in kan verweven, zodat het herkenbaar wordt.
En verder ben ik het gelukkigst als ik zie dat deelnemers via theorie of oefeningen meer zelfvertrouwen krijgen, meer rechtop gaan lopen, meer instrumenten krijgen om hun leven in eigen hand te nemen. Daarom begeleid ik graag de Oefengroep met uitdagende vragen aan de deelnemers.
In Borgerhout zorg ik samen met Hilde Van Den Bergh voor kennismakingsavonden.
Belangstelling? Stuur me een e-mailbericht!