De ene vraag is de andere niet

Meer bewustzijn over de vragen die je stelt en die je krijgt van anderen.
Geleid door Henny Mulders, ondersteund door Jehanne van der Meer.

Ben ik mooi? Ben ik vriendelijk genoeg? Waarom doet mijn collega zo irritant? Hoe gaat het met je? Waarom stemmen mensen op Wilders? We stellen ons voortdurend vragen aan onszelf en aan anderen, maar zijn die alle even nuttig?

Sta je er wel eens bij stil wat voor soort vragen je stelt? En wat de reden is dat je die vragen stelt? Brengen de antwoorden je verder? Als je het interessant vindt om hierover meer te horen en je ervaringen te delen…meld je dan aan voor deze Eleu-talk.

De ene vraag is de andere niet

Is het antwoord op de vraag die je stelt echt wat je wilt weten? Of wil je toch iets anders met je vraag.
Daniel le Bon onderscheidt vragen en pseudo-vragen. Daarover zal ik meer vertellen. Ik zal ook dieper ingaan op de ‘waarom-vraag’. Leidt die tot meer begrip of kan die vraag je ook op een dwaalspoor zetten?
Ik stel nog steeds veel vragen. Maar sinds ik me verdiept hebt in het thema vragen stellen denk ik meer na over de intentie die ik heb bij mijn vraag. En ik stel ook minder vanzelfsprekend vragen en geef minder vanzelfsprekend antwoord op de vraag van een ander. Deze inzichten en ervaringen deel ik graag met jullie.