Verlangen

Verlangen

Een vriendin sprak onlangs met mij over haar verlangen meer tijd te hebben voor haar hobby’s. Ze heeft op dit moment een gezin met 2 opgroeiende kinderen en de kinderen nemen veel tijd in beslag, vooral nu de kinderen in het begin van de avond sporten op wisselende tijden. De vriendin heeft hierover met andere ouders gesproken en vindt hier wel een herkenning, maar ook: ‘het is tijdelijk’. ‘Het hoort bij een jong gezin’. ‘Over een paar jaar is deze periode voorbij’.

Maar op dit moment is ze erg moe en heeft ze geen energie meer over.
IK herken mij in  dit verhaal, uit de tijd dat ik thuis mijn gezin had.
Nu kan ik hier beter mee omgaan,

Eenmaal in de twee weken heb ik een bijeenkomst met een vaste groep mensen. Dit is een plek  waar ik mijn verhaal kan vertellen, zonder oordeel in volste vertrouwen, want wat ik vertel blijft in de groep.
In deze groep  wordt geluisterd zonder dat er onderbroken wordt. Hier kan ik mijn verhaal vertellen, wat ik beleef, ervaar, waar ik mij voor schaam.

Door mijn verhaal te vertellen met volle aandacht van de toehoorder of toehoorders, doet mijn verhaal ertoe. Is mijn verhaal belangrijk, en door mijn verhaal opnieuw te vertellen en nog een keer kan ik veelal zien wat ik kan veranderen in de situatie. Dit geeft mij de mogelijkheid om een volgende keer anders met een situatie om te gaan, bewust te worden van wat ik erin doe en niet erin doe.

Doordat de andere groepsleden hun verhalen vertellen, hoor ik dat ik niet de enige ben met dilemma’s. Dat maakt mij welwillend ten opzichte van mijzelf, maar ook ten opzichte van andere mensen.


 

 

 

 

Ria Wijngaard

Meer weten? Neem contact op met een van onze contactpersonen in Vlaanderen of Nederland